Floryd

Floryd logo 500X500

FLORYD formger och säljer designprodukter och inredningsdetaljer med ett tydligt, grafiskt och färgglatt formspråk med inspiration från våra svenska traditioner, vår natur och 50-60 talet. I sortimentet finns porslin, te, brickor, glasunderlägg, pallar, brickbord, affischer, handdukar och vykort med glasunderlägg. Produkterna tillverkas och produceras i Sverige eller i Europa.

FLORYD startades 2012 och drivs av My Floryd Welin, grafisk formgivare och förpackningsdesigner. My är född 1984, i Nacka som ligger precis utanför Stockholm. 2012 tog hon examen i förpackningsutveckling och design på Nackadememin i Stockholm. Dessförinnan har hon studerat keramisk form på Nyckelvikskolan, Lidingö.

My gör även mönster och illustrationsjobb på uppdrag till andra företag, bl.a. har My formgett glasunderlägg till Carl Eldhs ateljémuseum i Stockholm, mönster/illustrationsideér till Färg&Form Sweden, print till klänningsvarumärket Cissi & Selma, blåbär och lingonmönster till sydkoreanskt företag som gör emaljerade kastruller och kökstillbehör.

My samarbetar även med Finska varumärket Arki design, där hennes blåbär och lingon produkter säljs, i bl.a. disktrasor och reflexer och brandfiltar www.arkidesign.fi. En stor samarbetspartner är också scandinavianpatterncollection (licens företaget andFIKA) -agent i Japan som säljer mönster till olika typer av japanska företag. www.scandinavianpatterncollection.com

Köp Floryd i vår webbshop